Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, doceerde Engels in Parijs, en keerde in 1980 terug naar Nederland, waar hij zich vestigde als reclametekstschrijver en later als communicatie- en managementadviseur.

Den Tex publiceerde dertien thrillers, waarvan er acht genomineerd werden voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek. De meest recente nominatie was voorDe vriend (2012). Hij won de Gouden Strop drie keer, voor het eerst met zijn vijfde thriller Schijn van kans (2002). Daarna metDe macht van meneer Miller (2006) en de opvolger daarvan,CEL (2008). CEL stond ook op de longlist voor de Libris
Literatuur Prijs. Zijn boeken worden in de pers vergeleken met die van John Grisham, Michael Crichton en Michael Ridpath.

In september 2012 gaat de bioscoopverfilming van CEL in première, met hoofdrollen voor Daan Schuurmans, Tim Murck, Anna Drijver en Huub Stapel. In 2010 werd De macht van meneer Miller al verfilmd als vierdelige televisieserie.

De boeken van Charles den Tex verschenen ook in Frankrijk, Duitsland, Italië en Turkije.

Minutes of the annual meeting of AIEP/IACW 2013 meeting Oxford August 27 – 28 – 29.

Resources

logo.nownovel

While there are some excellent books on writing, the web is also filled with terrific sites on the topic. Now Novel has made an extensive list of the very best writing websites, and they’re organised for you by subject and genre.